اخبار جهان اخبار جهان سیاره جدید در مسیری اشتباه


سیاره جدید در مسیری اشتباه

یک تیم از دانشمندن سیاره جدیدی پیدا کرده اند که در مسیر اشتباهی به دور ستاره اش می چرخد. این سیاره که WASP-17 نام دارد و در فاصله 1000 سال نوری دورتر در حال گردش به دور یک ستاره می باشد توسط پروژه WASP از UK و با همکاری رصدخانه ژنو پیدا شد. این کشف جدید نور تازه ای در زمینه چگونگی شکل گیری منظومه های سیاره ای می باشد.

از آنجایی که سیارات همانند ستارگان از یک ابر گازی در حال چرخش به وجود می آیند، انتظار می رود آنها نیز همانند ستارگان در یک مسیر مشابه در مدار خود قرار گیرند. دانشجویان ارشد، دیوید اندرسون (David Anderson) از دانشگاه کلی (Keele) و آماری تریئود (Amaury Triaud) از رصدخانه ژنو از کشف چرخش WASP-17 در یک مسیر غلط بسیار شگفت زده شدند. این سیاره اولین سیاره شناخته شده ای است که دارای یک مدار "نابودکننده" می باشد.


اولین علامت نشان دهنده غیرعادی بودن WASP-17 اندازه بزرگ آن بود که تقریباً دو برابر مشتری (Jupiter) می باشد و این سیاره را بزرگترین سیاره شناخته شده معرفی می کند.

پروفسور کیت ماسون (Keith Mason) می گوید: "این کشف جدید و بسیار جالب پیروزی دیگری برای تیم WASP به شمار می رود. نه تنها محل قرارگیری این سیاره مرموز و پرتاب شده مشخص شد بلکه اطلاعات بیشتری درباره چگونگی شکل گیری و تشکیل منظومه های سیاره ای نظیر منظومه شمسی خودمان نیز فراهم شد. تیم WASP یک بار دیگر ثابت کرد که چرا این پروژه موفق ترین پروژه در زمینه جستجوی سیارات خارجی (exoplanets) است"

WASP-17 هفدهمین سیاره خارجی است که توسط تیم  WASP یا همان جستجوی وسیع الطیف سیارات مربوط به کنسرسیوم دانشگاه های UK کشف شده است. تیم WASP با استفاده از دوربینهایی که تشعشات صدها ستاره از هزارن ستاره را منعکس می کنند، این سیاره را شناسایی نمود. آنها به دنبال  یک افت کوتاه در میزان نور ستاره هستند. این افت نور زمانی رخ می دهد که سیاره از مقابل ستاره مورد نظر عبور می کند.

پس از کشف WASP-17 رصدخانه ژنو جرم این سیاره را اندازه گیری نمود و نشان داد که این جرم متناسب با جرم سیارات می باشد.

 

منبع: سایت نجوم ایران

ترجمه نعیمه موحدی از سایت علمی ScienceDaily.com