آنچه که گذشت مهمترین عناوین خبری در سال 1382 کشفیات جدیدی در ارتباط با زبانه های خورشیدی


کشفیات جدیدی در ارتباط با زبانه های خورشیدی

کرونای داخلی خورشيد همواره" با انفجارهای بسيار شديد انرژی ، که زبانه های خورشيد ناميده ميشوند ، مواجه است. علاوه بر نور شديد زبانه ها اين مناطق نسبتا" کوچک , گرمای بينهايت زيادی نزدیک به  35 ميليون درجه ايجاد می کنند! با اين وجود مشاهدات اخير ماهواره ای نشان ميدهد که داغترين نقاط روی خورشيد به ميزان چشمگيری داغتر از میزان تخمین زده پیشین است.

 

در 23 جولای 2002 ،RHESSI ، ماهواره متعلق به ناسا که فعاليتهای خورشيد را دنبال ميکند يک زبانه بسيار عظيم را ثبت کرد. بوسيله مشاهدات RHESSI  دانشمندان در دانشگاه آلاباما واقع در هانتسويل ، دانشگاه  گلاسکو ، و نهايتا" دانشگاه کاليفرنيا در برکلی قادر خواهند بود منابع قويترين تابشهای اشعه ايکس را که از زبانه های خورشيد ساطع ميشود را جداگانه بررسی و تحليل کنند.

 

تصاويری که RHESSI تهيه کرده زبانه شديدی را نشان ميدهد که تا 11000 کيلومتر بالاتر از سطح خورشيد قرار دارد و در پايين آن روی سطح خورشيد سه نقطه بسيار داغ قرار دارد. دانشمندان اينطور گمان ميکنند که اين سه نقطه الکترونهايی هستند که از زبانه گسيل شده اند و با سطح خورشيد برخورد کرده اند. در هنگام برخورد اين الکترونها انرژی خود را به صورت پرتوهای ايکس رها ميکنند.

 

آزمايشات بيشتر اينطور نشان ميدهد که زبانه های خورشيدی تا دمای نزديک به 45 ميليون درجه سانتيگراد حرارت دارند که اين دما 11 ميليون درجه بيشتر از آن چيزی است که قبلا" تصور ميشد. نواحی که اين اتفاق در آنجا رخ ميدهد قبل از انفجار در حدود 2.8 ميليون درجه سانتی گراد حرارت دارند که اين موضوع انرژی فوق العاده زيادی را که بوسيله زبانه ها آزاد ميشود را تأييد ميکند.

 

تا قبل از RHESSI  محققان تنها قادر بودند که دمای متوسط زبانه ها را حدس بزنند ولی اکنون به لطف اين ماهواره آنها ميتوانند تمامی انفجارات خورشيدی را مو به مو بررسی کنند.

 

يکی از اعضای اين گروه از پژوهشگرانی که بر روی اين موضوع کار ميکنند با نام Gordon Emslie فيزيکدانی از دانشگاه آلاباما در اين باره چنين گفته "بوسيله RHESSI  ما به حجم باور نکردنی از اطلاعات دست پيدا کرده ايم" او همچنين اضافه کرده "يکی ديگر از کارهايی که ميتوانيم انجام دهيم اين است که به داغترين منابع حرارتی در داخل يک زبانه بنگريم".

منبع خبر : www.Astronomy.com