یافته های MGS از مریخ

یافته های جدید فضاپیمای "نقشه بردار سراسر مریخ"،امید به وجود اقیانوس های وسیع پر آب و زندگی میکروبی در گذشته های دور سیاره مریخ را کمرنگ گرده است

فضاپیمای "نقشه بردار سراسر مریخ"ناسا موسوم به MGS،تا بحال هیچ مدرکی که نشان دهد سیاره سرخ،زمانی مانند زمین،گرم و پر آب بوده است را پیدا نکرده است.

دانشمندان در چند دهه گذشته همواره به جستجوی مواد معدنی کربوناتی در سطح مریخ پرداخته اند. بر اساس آخرین یافته های فضاپیمای "نقشه بردار سراسر مریخ"،فقط نشانه هایی از وجود کربونات در غبارهای مریخ وجود دارد که این غبارها احتمالا از بیرون از سیاره وارد جو آن شده اند و در اثر تجمع سنگها در اقیانوس های آب بوجود  نیامده اند.   

به گفته "جوشا باندفیلد"زمین شناس سیاره ای دانشگاه ایالتی آریزونا،هیچ اثری از وجود مناطق وسیع با غلظت بالای کربونات در مریخ دیده نمی شود.  

مربخ:سیاره یخ زده

به عقیده برخی از سیاره شناسان،هوای مریخ در اوایل شکل گیری آن در 5/4 میلیارد سال پیش،بسیار گرمتر و مرطوب تر از امروز بوده است.اگر این فرضیه درست باشد،بایست اقیانوس هایی از آب بر روی مریخ بوجود آمده و در نتیجه،لایه های صخره ای کربوناتی مانند آنچه بر روی زمین می بینیم در مریخ تشکیل شده باشد.

تحقیقات صورت گرفته به کمک طیف سنج فروسرخ فضاپیمای MGS نشانگر عدم وجود صخره های کربوناتی وسیع بر روی مریخ است.در نتیجه می توان گفت مریخ سیاره ای یخی است که هیچگاه امکان وجود حیات بر روی آن وجود نداشته است.

البته این نتیجه گیری،شاید مورد پسند برخی از افراد نباشد!

 

p7

بر اساس آخرین یافته ها،مریخ همواره سیاره ای سرد،خشک و یخ زده بوده است.
:: دانشگاه ایالتی آریزونا ::

فرود بر روی سطح مریخ

بسیاری از دانشمندان بر این باورند که پاسخ نهایی به پرسش وجود حیات بر روی مریخ،تنها با فرود روباتهای کاوشگر و (شاید یک روز،فضانورد) بر روی سطح مریخ امکان پذیر است.

مریخ نشین "پاکوتاه-2" (Beagle-2) هم اکنون سوار بر فضاپیمای "سریع السیر مریخ" (Mars Express)متعلق به آژانس فضایی اروپا،در حال نزدیک شدن به مریخ است.

پشت سر این مریخ نشین،دو رهنورد متصل به فضاپیمای"کاوش مریخ" (Mars Exploration) وجود دارد که به جستجوی شواهد زمین شناختی آب در مریخ خواهند پرداخت.

مریخ نشین "پاکوتاه-2" و دو رهنورد "کاوش مریخ"،حوالی کریسمس سال جاری میلادی(دی 1382) بر روی سطح مریخ فرود می آیند.ماموریتهای دیگری نیز در دهه آینده برای سفر به مریخ در نظر گرفته شده است.

نتایج آخرین یافته های فضاپیمای "نقشه بردار سراسر مریخ" (MGS) در مجله Science  چاپ شده است.

 

p6

از سوی دیگر،عوارض زمین شناختی مریخ احتمالا در اثر جریانهای آب بوجود آمده است.

 

 

منبع خبر : http://news.bbc.co.uk